KNA og NVK har kjøpt Tyrigrava

Norsk Veteranvogn Klubb
     
         
   

Hei Besøkende,

 

 

KNA og NVK har kjøpt Tyrigrava


I går signerte KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) og NVK (Norsk Veteranvogn Klubb) kjøpekontrakten på den historiske eiendommen Tyrigrava, i Oppegård kommune.

 

Tyrigrava er et yndet møtested for motorinteresserte. Helt siden 1930-årene da dagens bygg ble bygget, har stedet hatt stor betydning for dem som ferdes på veien, både på to og fire hjul. KNA og NVK skal fortsette å drive Tyrigrava i god tradisjon og det skal fortsatt være et treffsted for motorfolket.

 

- Vi er veldig glade for å være nye eiere av Tyrigrava og ser frem til å legge forholdene til rette for kommende arrangementer. Vi ønsker å ivareta motormiljøet og ønsker andre interesserte velkommen til Tyrigrava når vi er på plass sier KNAs generalsekretær Børre Skiaker og NVKs formann Bjørn G. Johannesen.

 

Formelt sett overtar bilklubbene Tyrigrava 1. mai 2017, men Kunstnerfellesskapet som i dag leier Tyrigrava har leieavtale frem til 1. mai 2021.

 

- Vi håper å finne erstatningslokaler til Kunstnerfellesskapet før den tid, slik at motormiljøet kan reetablere seg på Tyrigrava sier Skiaker og Johannesen.

 

Parkeringsplassen på Tyrigrava, som er brukt som møtested, vil fortsatt være tilgjengelig som før, og vi ønsker både bil- og mc folket velkommen til sine tirsdags og onsdagstreff på Tyrigrava.

 

KNA og NVK skal etter planen ha sine kontorlokaler i bygget. Det er også planer om å tilby møterom/konferanserom ell til motorklubber og andre som ønsker litt av Tyrigravas atmosfære.

 

FAKTA TYRIGRAVA:
Tyrigrava er utskilt fra Gården Dal.
Stedet fikk sitt navn fra tjærebrenning, som det var kjent for fra ca. år 1700.
Gamle Tyrigraven ble bygget i 1854, som den første skysstasjon langs Riksvei 1 (Mosseveien), men brant ned i 1924. Dagens funkisbygg er fra 1932.
I 1870 ble Oppegårds første poståpneri åpnet på Tyrigrava.
Stedet fikk den første bensinpumpen langs Riksvei 1, det var campingplass ned mot Gjersjøen, og Norges første døgnåpne kafé fra 1965.
Tyrigrava har i mer enn 70 år vært et kjent utfartssted for MC- og bilmiljøet.

 

 
Generell info til epostmottakere:
Denne e-posten er sendt til alle på epostlisten "NVK Nyhetsbrev". Du er derfor en av mange som mottar denne invitasjonen.
Du trenger hverken svare på e-posten eller foreta deg noe som helst.
Klikker du på linken nederst i e-posten, kan du ev. endre hvilke typer epostlister du vil abonnere på. Eller du kan bare slette e-posten når den kommer, om du ikke ønsker å endre abonnementet, men bare ikke trenger e-posten fra oss akkurat nå.
 

 
Med vennlig hilsen
Norsk Veteranvogn Klubb
Postboks 5379, Majorstuen 0304 Oslo
Telefon: +47 23 38 05 10
Fax: +47 23 38 05 11

Epost: nvk@veteranvogn.no 
Web: www.veteranvogn.no 

 

   
         
  Følg oss på Facebook!
Ønsker du ikke å motta mailer fra oss? Meld deg av her.
Administrer ditt abonnement her.